Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere 9R-serie vernieuwd

Trekkerbouwer John Deere heeft de nieuwe 9R-serie gepresenteerd. De trekkers met een vermogen tot 691 pk hebben onder meer een in het dak geïntegreerde gps-ontvanger en zijn voorzien van de cabine die we kennen van de 7- en 8-serie.

Het vlaggenschip van de serie is de 9R 640 die er ook is als 9RX op rupsen. Het vermogen van de trekkers in de 9R-serie loopt van 356 kW (484 pk) tot 508 kW (691 pk). Alle trekkers hebben een 13,6 liter John Deere-motor, dat is dezelfde als de krachtbron in de X9-maaidorsers. Dat geldt niet voor de topmodellen, die hebben nog steeds de 15 liter Cummins-motor. Om het vermogen op de grond over te brengen, zijn ballastopties mogelijk. Die opties zorgen ervoor het het brutogewicht van de trekker tot 30,4 ton kan worden opgekrikt.

Automatisering

De StarFire 6000-ontvanger is geïntegreerd in het cabinedak en wordt standaard meegeleverd. Ook standaard zijn de 4600 CommandCenter-display, AutoTrac-activering en isobus compatibiliteit. Voor 1.500 euro koop je ook een zogeheten activeringspakket voor automatisering. Dat pakket bevat automatisch keren, sectiecontrole, variabele snelheidscontrole, passieve werktuiggeleiding, uitwisselbare gebruiksgegevens, MachineSync en AutoPath.

Opdrachten op het scherm

Met de nieuwe AutoSetup van John Deere zijn opdrachten vooraf te plannen in het Operations Center. De taak verschijnt automatisch op het scherm in de cabine. Als de opdracht voltooid is kunnen de gegevens draadloos worden verstuurd naar het Operations Center.

De cabine op de nieuwe 9R en 9RX kennen we van de 7- en 8-serie. De cabine was voor het eerst te zien op Agritechnica in 2019. In de cabine vind je onder meer een 6,5-inch DAB+-touchscreenradio. Het zicht rondom vanuit de cabine is beter door de kleinere afmetingen van het uitlaatgasnabehandelingssysteem. De voorasvering is ook beschikbaar voor alle 9R-modellen.

Gerelateerde artikelen