Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Hydrokit wast de wielen na veldwerk

Het Franse Hydrokit bedacht een manier om banden en wielen van een trekker of zelfrijder na het veldwerk te reinigen. Onder hoge druk spuit het apparaat water over de wielen van de trekker en de daar aan gekoppelde machines.

Daarbij is het mogelijk om de wielen as voor as schoon te spuiten, zodat er geen modder op de weg terecht komt maar op de ingang van het perceel achterblijft. De uitloop van de hogedruk reiniger wordt boven het wiel, onder het spatbord, aangebracht. Het systeem kan de wielen reinigen tijdens het rijden maar er wordt ook een spuitlans meegeleverd zodat je dat handmatig kunt doen. Uiteindelijk moet dat zorgen voor een schone weg en minder ongelukken op de plattelandswegen.

Het systeem bestaat uit een 600 liter kunststof tank in de fronthef met een breedte van 1,55 meter, een pomp met een opbrengst van 50 liter per minuut, een set leidingen en een haspel met 20 meter slang. Daarnaast moet je een magneetventielenblok monteren, een elektronische bedieningskast en een schoonmaaklans. Verlichting op de tank is een optie.

 

Overigens is het systeem ook interessant voor montage op een maaidorser of grootpakpers, om eventuele branden te blussen.

Gerelateerde artikelen