Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Trekkers

John Deere en New Holland populair in Nederlandse akkerbouw

John Deere en New Holland zijn de populairste merken in de Nederlandse akkerbouw. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect waaraan ruim 2.000 akkerbouwbedrijven meededen.

AgriDirect heeft de bedrijven in het onderzoek verdeeld op basis van bedrijfsgrootte. Op kleinere bedrijven (<10 ha.) zijn John Deere (21%) en New Holland (20%) populair. Fendt staat op 18 procent van die bedrijven op de eerste plek.

Van de akkerbouwers met een bedrijfsgrootte van 10 tot 20 geven geeft 22 procent aan de voorkeur aan New Holland te geven. John Deere volgt met 20 procent. Ook in de categorie 20 tot 50 hectare staan beide merken bovenaan. De grootste bedrijven met meer dan 100 hectare zijn eensgezind. Zowel John Deere als New Holland geniet bij 25 procent de voorkeur.

Top 10 populaire trekkermerken

Naast John Deere en New Holland bestaat de top 10 van populaire trekkermerken in de Nederlandse akkerbouw uit Fendt, Case, Massey Ferguson, Deutz-Fahr, Valte, Claas, Steyr, Same.

Dertig procent van de deelnemers aan het onderzoek van AgriDirect geeft aan in de toekomst bereid te zijn een ander merk trekker te kopen dan het huidige. De bedrijven met minder dan 10 hectare zijn het meest bereid om te wisselen van merk (33 procent). De bedrijven met 100 hectare of meer zijn het minste bereid van merk te veranderen (25 procent).

Gerelateerde artikelen