Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Grondbewerking

Lichtere versie van Evers Quarter Strip-till rijenbemester

Machinebouwer Evers uit Almelo introduceert een lichtere versie van de Evers Quarter Strip-till rijenbemester. De bemester in een doorontwikkeling van de bestaande Quarter. Het grootste verschil is de gewichtsreductie van 300 kg.

Machinebouwer Evers uit Almelo introduceert een lichtere versie van de Evers Quarter Strip-till rijenbemester. De bemester in een doorontwikkeling van de bestaande Quarter. Het grote verschil is de gewichtsreductie van 300 kg.

De nieuwe Quarter heeft een monteerbare aanspanning waardoor de bemester ook achter lichtere tanks te monteren is. De 8-rijige uitvoering is dus 300 kg lichter dan de voorganger waardoor het eigengewicht van de nieuwe bemester 3.000 kg bedraagt. De elementen van de bemester zijn hydraulische opgehangen. Dat moet de bodemvolging ten goede komen.

De Quarter is een precisie rijenbemester die wordt ingezet op onbewerkte percelen. Het werktuig bewerkt een rij, injecteert mest en werkt het in. Daarmee wordt in één werkgang een zaaibed voor bijvoorbeeld mais klaar gelegd. Tussen de rijen wordt de grond niet bewerkt, waardoor op die plekken de draagkracht behouden blijft.