Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Linde komt met vier 2 tot 3,5 tons elektrische heftrucks

Heftruckfabrikant Linde introduceert de X20, X25, X30 en X35 elektrische heftrucks met een hefvermogen van 2,0 tot 3,5 ton. In de basis zijn de elektrische heftrucks gelijk aan de H20-H35 heftrucks met verbrandingsmotor. 

Heftruckfabrikant Linde introduceert de X20, X25, X30 en X35 elektrische heftrucks met een hefvermogen van 2,0 tot 3,5 ton. In de basis zijn de elektrische heftrucks gelijk aan de H20-H35 heftrucks met verbrandingsmotor.

Linde introduceerde eind 2019 de H20, H25, H30 en H35 heftrucks die voorzien zijn van een brandstofmotor. Het frame, de cabine en ook de bedieningselementen van de nieuwe elektrische heftrucks zijn gelijk aan de varianten met een brandstofmotor. Bij de nieuwe serie is de brandstofmotor echter ingeruild voor 90 volts lithium-ionaccu. Deze accu weegt 1.210 kg en kun je eventueel met palletwagen vanaf de zijkant verwisselen. Bij elk model is er keuze uit verschillende eendelige, tweedelige en driedelige hefmasten.

In de heftrucks zit een nieuw type wisselstroommotoren met booster. Deze motoren zijn uitgerust met neodymiummagneten en leveren volgens de fabrikant tot 15 procent meer vermogen in vergelijking tot de motoren uit de E20-E35-heftrucks. De trucks hebben twee rijmotoren in de vooras met actieve aansturing van de aandrijfas via de voorwielen en tractiecontrole. Ook de hydrauliekpomp wordt door een wisselstroommotor aangedreven. Waterkoeling zorgt ervoor dat de temperatuur van de motoren niet te hoog oploopt als je de heftruck intensief gebruikt. Alle aandrijfeenheden zijn volledig afgesloten. De elektrische heftrucks kun je dus met een hogedrukreiniger afspuiten.

Oneffen terrein

Volgens Linde kunnen de X20-X35 vorkheftrucks, net als de trucks met verbrandingsmotoren, buiten werken op zeer oneffen oppervlakken. Volgens de fabrikant komt dit door de lange wielbasis, de grote banden en de elastomeer ringlagers die als schokdempers dienen op de vooras. De bodemvrijheid is verhoogd tot 177 mm.

De heftrucks zijn leverbaar met een cabine met volledig glazen deuren. In de cabine vind je een ventilatiesysteem met airconditioning met acht uitstroomopeningen. Het optionele assistentiesysteem ‘Linde Motion Detection’ registreert met behulp van sensoren bewegingen aan de achterkant van de heftruck en voorkomt dat de heftruck achteruit rijdt als er mensen of voertuigen achter het voertuig staan.

Gerelateerde artikelen