Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Claas Quadrant met nieuwe pick-up

De grootpakpersen in de Quadrant-serie van Claas hebben een nieuwe pick-up. Komend jaar krijgen de modelseries Quadrant 5000 en Quadrant 4200 een nieuwe aanduiding: Evolution.

De belangrijkste noviteit op de Quadrant grootpakpersen is een nieuwe HD pick-up met twee curvebanen. De slijtagekosten zouden worden verlaagd omdat Claas meer onderdelen heeft gebruikt die zijn overgenomen van de Jaguar veldhakselaar.

De mechanisch aangedreven pick-up met vijf tandenrijen en achttien dubbele tanden per rij is afgestemd op meer doorvoer en hogere harkkwaliteit. Door de extra tandenrij kan de pick-up langzamer draaien, terwijl het toerental van de PFS-invoerrol is verhoogd. Ook is de invoerrol nu voorzien van extra schoepen, die voor oogstmateriaal met lange halmen kunnen worden gedemonteerd. Onregelmatigheden in het zwad worden opgevangen door de geveerde lagering van de invoerrol. Een gedeeltelijk automatische kettingspanner moeten zorgen voor een betrouwbare aandrijving van de pick-up. Voor de automatische smering heeft de Quadrant een oliereservoir van 6,3 liter.

Vorm en compactheid

Het perskanaal van de grootpakpersen heeft nieuw ontworpen boven- en zijplaten. Dat moet zorgen voor een betere vorm en compactheid van de balen. De zijmessen en geleideplaten moeten voorkomen dat materiaal ophoopt bij het persen van stro, maïsstro en suikerriet. De Quadrant 5300 Evolution heeft een nieuwe frontframe en een nieuwe aanbouwbok. De 5200 en de 4200 hebben een nieuw aanbouwframe waardoor een trekoog of een K80-kogelkop op verschillende posities kan worden aangebracht. De touwkast op alle modellen is aangepast. De touwgeleiding kan worden gedraaid en vergrendeld, waardoor het touw staand naast de machine kan worden ingevoerd.

Cemis, Cebis of isobus

De bediening van de nieuwe Evolution gebeurt met Cemis 700, Cebis of isobus. De instellingen zijn verdeeld over twee werkmenu’s en drie instelmenu’s. De Auto-stand geeft de belasting van de machine weer aan de hand van het gemiddelde baalgewicht en persdruk. Optioneel is een camera die het beeld van knopers, rollenbaan en de omgeving achter de combinatie naar het scherm in de cabine brengt.

Gerelateerde artikelen