Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Maaidorsers

Mechanisch aangedreven koolzaadmessen op Claas Vario

De Vario maaiborden van Claas met werkbreedtes van 10,80 tot 13,80 meter zijn voorzien van een update. Een van de veranderingen zijn de koolzaadmessen, die zijn nu mechanisch aangedreven.

De nieuwe koolzaadmessen zijn leverbaar op de Vario 1080, 1230 en 1380. De messen zijn ten opzichte van de vorige variant 33 procent lichter en zijn daarmee makkelijker te hanteren. Verder hebben de messen een geïntegreerde overbelastingskoppeling en leveren ze, zo meldt de fabrikant, 50 procent hogere prestaties. Dat zou het rijden door lastige gewasranden, bochten of woekerend onkruid eenvoudiger moeten maken.

Hoogte invoervijzel traploos verstellen

Op de Cebis terminal kan de hoogte van de invoervijzel hydraulisch traploos versteld worden. Met behulp van de ophanging in het midden kan dat 25 mm hoger of 10 mm lager. Door middel van een draaischakelaar kan de vijzel in de transport- of reinigingsstand worden gezet.

De drie maaiborden worden standaard uitgerust met haspelaandrijving. In vergelijking met een kettingaandrijving steekt de haspelaandrijfunit bijna niet uit aan de zijkant. Als de haspelautomaat is ingeschakeld, wordt het toerental automatisch aan de rijsnelheid aangepast.

Gerelateerde artikelen