Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Oogsttechniek

Chinese ontwikkelaar bouwt autonome maaidorser en trekkers

De Chinese ontwikkelingsmaatschappij Country Garden demonstreerde eind november een autonome maaidorser en paar autonome trekkers in Foshan City. Een plaats in het zuiden van China waar Country Garden samen met de overheid proefbedrijf Sansui Wanmu Smart Agriculture Park runt.

De Chinese ontwikkelingsmaatschappij Country Garden demonstreerde eind november een autonome maaidorser en paar autonome trekkers in Foshan City. Een plaats in het zuiden van China waar Country Garden samen met de overheid proefbedrijf Sansui Wanmu Smart Agriculture Park runt.

Op het bedrijf worden zoveel mogelijk high-tech machines en technieken getest en gebruikt. Uiteindelijk moet dat leiden tot een slimme boerderij waar stadslandbouw verder wordt ontwikkeld. Een van de machines die er werd geïntroduceerd is een roze gespoten maaidorser. De machine is ontworpen en gebouwd door Haoyun Technology. Een dochteronderneming van Country Garden. Volgens Gao Zhigang die als hoofdingenieur bij Haoyun werkt, geeft aan dat de machine een vermogen van 300 pk heeft. “Dat kunnen we nog vergroten tot 400 pk. Daarmee is het ’s werelds eerste grote onbemande maaidorser met meer dan 300 pk.” De machine wordt bestuurd middels een tabletcomputer. De machine kan obstakels herkennen en ontwijken. Is het gewas gelegerd? Dan past hij de hoogte van de haspel daar op aan.

Maaidorser zonder cabine

De door Country Garden ontworpen maaidorser oogst autonoom rijst en heeft geen cabine nodig. Rupsen zorgen voor een lagere bodemdruk.

Tijdens de presentatie bleef het niet bij een autonome maaidorser. Het toonde 10 prototypes van door het bedrijf ontworpen en gebouwde landbouwmachines. Daaronder een paar grondbewerkingsmachines, zaaimachines en robottrekkers. Zo kwam het met een autonome wiel trekker van 300 pk en een even sterke robottrekker met rupsbanden.

Autonome rusptrekker

Het Chinese Country Garden toonde tijdens een demonstratie een reeks nieuwe landbouwmachines, waaronder een autonome rupstrekker.

Het geheel wordt aangestuurde door een computerplatform in de ‘cloud’. En ook dat platform ontwikkelde een dochteronderneming van Country Garden: Hao Xing Technology. Middels dit platform zijn alle machines op het bedrijf te bedienen en is tegelijkertijd informatie over het bedrijf te zien. Volgens de fabrikant moet het zelf beslissingen kunnen nemen aan de hand van de huidige omstandigheden op de percelen. Daarbij blijft het niet bij het aansturen van de robots. Je kunt er namelijk ook de irrigatie door laten bedienen.

Het dashboard

De autonome proefboerderij wordt gerund vanuit een platform in de cloud. Daar zijn actuele gegevens van het bedrijf te bekijken. Het platform kan zelf beslissingen nemen aan de hand van alle beschikbare informatie.

Gerelateerde artikelen