Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zaaitechniek

Nieuwe Solitair DT zaaicombinatie van Lemken

Lemken brengt een nieuwe getrokken zaaicombinatie op de markt. De Solitair DT is verkrijgbaar met werkbreedtes van 4 en 6 meter.

Lemken brengt een nieuwe getrokken zaaicombinatie op de markt. De Solitair DT is verkrijgbaar met werkbreedtes van 4 en 6 meter.

De zaaicombinatie is voorzien van een bandenpakker gevolgd door een Compact schijveneg. De holle schijven hebben een diameter van 465 millimeter en worden afzonderlijk via bladveren tegen overbelasting beschermd. Voor minder intensieve grondbewerking kan er worden overgeschakeld naar verticaal staande gegolfde schijven in plaats van holle schijven. Wanneer de zaairijen gericht goed moet worden aangedrukt, kan er na de schijveneg een trapeziumwals worden gebruikt.

De zaadtank van de zaaimachine heeft een inhoud van 5.100 liter en is ook verkrijgbaar als dubbele tank voor bijvoorbeeld ander zaaizaad of kunstmest. Er zijn twee varianten leverbaar: in single-shot uitvoering wordt het zaaizaad en het kunstmest in dezelfde zaaivoor uitgebracht, bij de double-shot-uitvoering wordt de meststof middels een afzonderlijke dubbele schijfkouters voor meststof in één strook onder de zaaihorizon afgelegd. De doseereenheden zijn kunstmestbestendig en kunnen elektrisch worden aangedreven. De zaaicombinatie zou in herfst 2022 leverbaar zijn.