Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zomertour

Zomertour 2022: Slaapplek en route

Tijdens de komende editie van de LandbouwMechanisatie Zomertour slapen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen in een varkenstransportbak van de Belgische fabrikant Devos Agri.

Tijdens de komende editie van de LandbouwMechanisatie Zomertour slapen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen in een varkenstransportbak van de Belgische fabrikant Devos Agri.

De varkenstransportbak is 2 bij 2,5 meter groot en hangt in de achterhef van de Steyr Terrus 6300. De bak biedt voldoende slaapruimte en is groot genoeg voor alle bagage. Het is niet de eerste keer dat de redacteuren op een bijzondere plek de nachten doorbrengen. Tijdens eerdere edities sliep het tweetal al in een Beco-kieper en een daktent achterop een Claas Xerion 4000, New Holland T9.565 en op een Lemken Smaragd-cultivator achter een Fendt 1050.

Route

Het duo vertrekt komende maandag bij machinedealer The Ponderosa in het Belgische Deinze. De eerste etappe leidt richting Diksmuide. Dinsdag wordt de grens met Frankrijk overgestoken. Na een bliksembezoek aan Frankrijk keren de redacteuren terug naar België. Via het West-Vlaams Heuvelland gaan de chauffeurs op zoek naar een slaapplek in de omgeving van Harelbeke. Op donderdag gaat de roadtrip door naar Nederland en rijden ze rond in de omgeving van Roosendaal. De heren zoeken die dag een slaapplek in de omgeving van Beesd. Op de voorlaatste dag gaat de route na een aantal tussenstops richting de Flevopolder. Tijdens de finaledag doorkruist het tweetal de polder om te eindigen bij de Nederlandse Steyr-vestiging in Swifterbant.

Op bezoek bij jou?

Wil je de LandbouwMechanisatie Zomertour live volgen? Houd de website in de gaten en volg LandbouwMechanisatie op Facebook, Instagram en Twitter. Je kunt de redacteuren ook zelf een berichtje sturen. Want misschien heb je wel een mooie oldtimerverzameling of een speciale machine in de schuur staan, die je wilt laten zien. En natuurlijk is ook een slaapplaats of iets te eten altijd welkom. Stuur een privébericht of mail naar redactie@landbouwmechanisatie.nl.

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen slapen in een varkenstransportbak van Devos Agri.