Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Algemeen

Trots

We hebben het allemaal wel eens. Dat je vol trots met een nieuw bedacht plan aan de slag wilt, maar dat je genoodzaakt bent om het aan te passen. Omdat de omstandigheden daarom vragen.

We hebben het allemaal wel eens. Dat je vol trots met een nieuw bedacht plan aan de slag wilt, maar dat je genoodzaakt bent om het aan te passen. Omdat de omstandigheden daarom vragen.

Soms rest niets anders dan het plan helemaal te schrappen. Dat overkwam ook de redactie van LandbouwMechanisatie. Niet één keer, maar zelfs twee keer achter elkaar. Steeds lagen de mooie reisschema’s voor de nieuwe Zomertour klaar en even vaak verdwenen ze – onder invloed van corona – in de vuilnisbak. Maar de aanhouder wint, zo blijkt. Dit jaar konden Jasper en Chris eindelijk weer op pad. Deze keer ging de reis van België naar Nederland. Onderweg deden ze met hun Steyr en varkensbak die dienst deed als slaapplaats, zelfs nog even Frankrijk aan. Eigenlijk hadden we nog wat langer in dat land willen rondrijden. Maar de afspraken die we in gedachten hadden, konden niet doorgaan en noopten tot een aanpassing van de plannen. Maar niet getreurd, West-Vlaanderen en Nederland zitten vol trotse, innovatieve boeren, dealers en fabrikanten die maar wat graag willen laten zien waarmee ze dagelijks bezig zijn. Tijdens die bezoeken, discussies en gesprekken verdwijnt de waan van de dag naar de achtergrond en wordt ook het nieuws van die ochtend even vergeten. Je ervaart de hartstocht waarmee iedereen het voedsel voor de burgers van Nederland, België, Frankrijk en de rest van de wereld maakt. Ondanks de constante stroom kritiek die politici, activisten en consumenten zonder enig benul over ons uitstorten, blijven ze trots op hun gewassen, machines, personeel, familie, bedrijf en sector. In de verhalen in dit nummer van LandbouwMechanisatie en in de video’s en de podcasts op de website klinkt die trots door. Stuk voor stuk zijn dat mooie producties geworden. En daar ben ik dan weer trots op.

Gerelateerde artikelen