Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Transport

Bergmann vernieuwt overlaadwagens

De Duitse fabrikant Bergmann kondigt aan dat het de GTW overlaadwagens, de serie die vier modellen bestaat, heeft vernieuwd.

De Duitse fabrikant Bergmann kondigt aan dat het de GTW overlaadwagens, de serie die vier modellen bestaat, heeft vernieuwd.

Zo zijn de 33 kuubs GTW 330 en de 43 kuubs GTW 430 nu leverbaar met een gesplitste TwinBunker leverbaar. De bunker, die we kennen van de GTW 210 en de GTW 300, heeft een verhouding van 50:50 en biedt de mogelijkheid om zaaizaad en kunstmest te vervoeren. Beide compartimenten hebben een eigen dosseerinrichting, zodat het mogelijk is om 1 compartiment tegelijk te legen. Verder kunnen beide overlaadwagens worden uitgerust met een hydraulisch aangedreven vijzel met een lengte van 5 meter en een diameter 25 centimeter. Die vijzel heeft een overlaadhoogte van meer dan 4 meter. Omdat de overlaadvijzel hydraulisch wordt aangedreven is de vijzel zijwaarts zwenkbaar en in hoogte verstelbaar. Tot de standaard uitrusting behoort een hydraulische in hoogte verstelbare dissel voor de ondertrekhaak, die optioneel ook nog kan worden uitgerust met disselvering.

Onderhoud

De hele GTW-serie is voortaan voorzien van een onderhoudsklep aan het onderste uiteinde van de overlaadvijzel. De gebruiker krijgt hiermee eenvoudig toegang tot de overgang van de toevoervijzel naar de overlaadvijzel.

Gerelateerde artikelen