Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Farming Simulator

Boerderij gekocht door spelen Farming Simulator

De 24-jarige Amerikaan Grant Hilbert heeft in een kleine tien jaar met het computerspel Farming Simulator in het echte leven een boerderij met 250 hectare grond bij elkaar gespeeld.

De 24-jarige Amerikaan Grant Hilbert heeft in een kleine tien jaar met het computerspel Farming Simulator in het echte leven een boerderij met 250 hectare grond bij elkaar gespeeld.

Op 15-jarige leeftijd zette Hilbert uit de Amerikaanse stad Des Moines (VS) het Youtube-kanaal The Squad op. Op filmpjes liet hij zien hoe hij Farming Simulator speelde, een computerspel waarmee je virtueel gewassen kunt verbouwen, oogsten en verkopen.

Een paar jaar later, tijdens zijn studie aan de Iowa State University, plaatste hij dagelijks een nieuwe video op zijn Youtube-kanaal. Tegen het einde van zijn eerste studiejaar telde The Squad al 600.000 volgers en begon steeds meer advertentiegeld binnen te stromen. Dat geld belegde hij van 2018 tot 2020 in bitcoins. Eind 2020, begin 2021 verkocht hij zijn cryptogeld en kocht hij voor omgerekend 1,7 miljoen euro drie boerderijen in de Amerikaanse staat Iowa met in totaal 250 hectare bouwland waarop hij inmiddels mais en soja teelt. 

Burenhulp

Hilbert krijgt regelmatig de vraag of het spelen van Farming Simulator hem goed heeft voorbereid op het ‘echte’ boeren. “Het eerlijke antwoord is nee”, zegt Hilbert in Successful Farming. Wel leert hij veel van adviseurs en buren. “Die zijn gelukkig altijd bereid om mijn vragen te beantwoorden en mij zo nodig te assisteren.”

Om zijn avontuur vast te leggen, heeft Hilbert een ander Youtube-kanaal opgezet onder de naam Grant Hilbert. Tot nu toe heeft hij zestig video’s gemaakt waarin hij verslag doet van zijn eerste jaren in het ‘echte’ boerenleven. Het kanaal heeft inmiddels 139.000 abonnees en meer dan 7 miljoen views. Met de video’s hoopt hij de kijker niet alleen te vermaken, maar ook iets te leren. “Ik hoop dat mijn video’s jonge kinderen zullen aanmoedigen om hun dromen te volgen.”