Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zomertour

Zomertour 2023 | Dag 5: Abbenes, Heemskerk, Dirkshorn, Breezand en Texel

Dag 5 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2023. Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz zijn gestart in Abbenes en rijden via Breezand naar Texel.

Dag 5 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 2023. Redacteuren Chris Vlaanderen en Jasper Lentz zijn gestart in Abbenes en rijden via Breezand naar Texel.

De vijfde dag van de LandbouwMechanisatie Zomertour start op Camperplaats Het Groene Hart in Abbenes. Het duo heeft de Massey Ferguson 8S geparkeerd tussen de campers op het terrein van het akkerbouwbedrijf van Jasper Roubos. In de loop van de ochtend bezochten Chris en Jasper loonbedrijf Denneman in Heemskerk. Daarna was het de beurt aan Next Generation Machinery in Dirkshorn om vervolgens een kijkje te nemen bij de nieuwe zelfrijdende veldspuit van mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand. En van Breezand is het nog maar een kort ritje naar Den Helder én de boot naar Texel. Het redactieduo vindt een slaapplek bij het akkerbouwbedrijf van Albert de Ridder, tevens de thuisbasis van Luca en Youri, beter bekend als de Boerenjongens van Texel.

Benieuwd naar de belevenissen op dag 5? Beluister de podcast.

De statistieken van dag 5

De redacteuren reden op dag 5 van de LandbouwMechanisatie Zomertour 167 kilometer. De motor van de Massey Ferguson 8S.305 draaide 6 uur en 12 minuten. Het gemiddelde brandstofverbruik lag op een kleine 15 liter per uur. Dat betekent dat er op de vijfde dag 84 liter diesel is verbruikt.

Gerelateerde artikelen