Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zomertour

VIDEO | De vijfde dag van Zomertour 2023

Op de vijfde dag van de Zomertour ontwaken Jasper en Chris op het akkerbouwbedrijf van Jasper Roubos, nemen ze een kijkje bij loonbedrijf Denneman, bezoeken ze Next Generation Machinery en bekijken ze de nieuwe zelfrijdende spuit van Hollands Noordkop. Aan het einde van de dag maken ze de overtocht naar Texel en vinden ze een slaapplek bij De Boerenjongens van Texel.

Op de vijfde dag van de Zomertour ontwaken Jasper en Chris op het akkerbouwbedrijf van Jasper Roubos, nemen ze een kijkje bij loonbedrijf Denneman, bezoeken ze Next Generation Machinery en bekijken ze de nieuwe zelfrijdende spuit van Hollands Noordkop. Aan het einde van de dag maken ze de overtocht naar Texel en vinden ze een…

De vierde nacht hebben Jasper en Chris doorgebracht op Camperplaats Het Groene Hart in Abbenes (NH.). Eigenaar Jasper Roubos heeft ook een akkerbouwbedrijf en vertelt over zijn machines en het Forward Farming-project van Bayer. Na een korte rondleiding rijden de redacteuren naar loonbedrijf Denneman in Heemskerk (NH.). Familie Denneman heeft een voorliefde voor Massey Ferguson en heeft ook een 8S in de schuur staan. Vanuit Heemskerk rijden de heren via een mooie kustroute naar Dirkshorn (NH.). Daar is Next Generation Machinery gevestigd. Dit bedrijf onderzoekt alternatieve aandrijvingen en ontwikkelt een waterstofaggregaat waarbij de waterstof afkomstig is uit biomethanol. Ruud Bakker, eigenaar van Next Generation Machinery, legt uit hoe deze techniek werkt. Vervolgens rijden de redacteuren door naar Hollands Noordkop. De monteurs van dit mechanisatiebedrijf bouwen een Massey Ferguson 5S om tot een zelfrijdende veldspuit. Reden genoeg voor een bezoekje. Tot slot gaat de trekker op de boot naar Texel. Op het eiland krijgen ze een slaapplek aangeboden door De Boerenjongens van Texel, twee jonge jongens die landbouwfilmpjes maken voor YouTube. De redacteuren slapen daar op de camping.

Bekijk nu de video van dag 5 van de Zomertour:

Van zuid naar noord

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen rijden met een Massey Ferguson 8S.305 van Cadzand (Z.) naar De Cocksdorp (NH.). De nachten brengt het duo door in een tentje die op een aardappelkist in de hef van de trekker hangt. Het doel van de roadtrip is om zoveel mogelijk leuke en interessante verhalen te verzamelen voor vakblad LandbouwMechanisatie. Daarnaast maken ze een dagelijkse podcast en produceren ze meerdere video’s.

Wil je alle Zomertour-verhalen lezen? Klik hier voor het zomernummer.