Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Zaaitechniek

Evers Agro komt met Dartmoor combi-zaaimachine

Machinebouwer Evers Agro heeft een nieuwe combi-zaaimachine ontwikkeld. De Dartmoor is geschikt voor het inzaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland.

Machinebouwer Evers Agro heeft een nieuwe combi-zaaimachine ontwikkeld. De Dartmoor is geschikt voor het inzaaien van nieuwe gewassen en het doorzaaien van grasland.

De Dartmoor heeft massieve snijschijven met een doorsnede van 41,5 centimeter. Door de spitse vorm en de grote diameter zouden de schijven weinig weerstand geven. Op het doorzaaien met de schijven is octrooi verleend. Verder heeft de Dartmoor een hydraulisch druksteem dat zorgt voor gewichtsoverdracht van de trekker naar de machine. Dat resulteert in een druk van 125 kg per schijf. Daardoor wordt het zaaigoed ook in harde, onbewerkte bodems goed afgelegd. De zaaidiepte is vanaf 5 mm instelbaar met een spindelverstelling en vulplaten.

Pneumatische zaaimachine

De Dartmoor is voorzien van een pneumatische zaaimachine. De precieze verdeling van het zaaigoed gebeurt met verdeelkoppen. De machine heeft 32 snijschijven en uitlopen. De zaaiafstand is 8,9 centimeter bij een werkbreedte van 285 cm. Bij een werkbreedte van 300 cm is de zaaiafstand 9,4 cm. Optioneel is de Dartmoor uit te rusten met een tweede pneumatische zaaimachine. Daarmee kan een extra gewas breedwerpig worden gezaaid, voor de Pictorrol. De rol zorgt voor de sluiting van de zaaisnede en aansluiting van het zaaigoed met de bodem.

De combi-zaaimachine is ontwikkeld in samenwerking met Landkracht Agri. De verkoop voor Nederland wordt door het bedrijf in Hellendoorn verricht.