Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Akkerbouw

Alpego introduceert klepelmaaier voor grotere trekkers

De Italiaanse fabrikant Alpego breidt de TL-klepelmaaierserie uit met de TL50. Een zwaardere versie voor grotere trekkers.

De Italiaanse fabrikant Alpego breidt de TL-klepelmaaierserie uit met de TL50. Een zwaardere versie voor grotere trekkers.

Een trekker van maximaal 162 kW (220 pk) kan de maaier aandrijven. Daarvoor is hij voorzien van vijf riemen. Tegelijkertijd is het frame van de machine zwaarder dan van de andere modellen uit de TL-serie. De werkbreedte van de TL50 bedraagt maximaal 2,60 meter, maar er is ook een TL50 maaier met een werkbreedte van twee meter. Door de aandrijfkast buiten de maaier te monteren is het mogelijk om verder naar de zijkant van de trekker te maaien. De sideshift zorgt ervoor dat de machine zijn volledige werkbreedte naast de trekker kan werken, geeft de Nederlandse importeur Farmstore aan.

Alpego vernieuwde de rotor, die meteen een grotere diameter van 19,4 centimeter kreeg. Standaard is een vast contrames gemonteerd. Daarnaast monteert de fabrikant regelventielen om de snelheid van het in en uitgaan van de hydraulische cilinders beter te kunnen regelen. Het veiligheidssysteem heeft nu drie veren in plaats van twee, zoals bij de kleinere maaiers uit de TL-serie het geval is.

Gerelateerde artikelen