Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Gewasverzorging

Bogballe L15W kan breed en in de rij strooien

De Deense machinebouwer Bogballe heeft de L15W strooier aan het programma toegevoegd. De strooier is er in twee varianten met een tankinhoud van 500 tot 1.600 liter.

De Deense machinebouwer Bogballe heeft de L15W strooier aan het programma toegevoegd. De strooier is er in twee varianten met een tankinhoud van 500 tot 1.600 liter.

De L15W kan op twee manieren strooien: breed en in de rij. De omschakeling tussen rij- en breedstrooien is volgens de fabrikant eenvoudig en maakt de strooier geschikt voor kleinere akkerbouwers, sportvelden en golfbanen. Als extra optie biedt Bogballe een op afstand bedienbaar systeem om links of rechts onafhankelijk van elkaar af te sluiten. Speciaal voor rijen strooien zijn rvs-afdekkappen ontwikkeld die geheel om de strooischijven heen gebouwd zijn. Deze hebben een uitloop die precies afgesteld kan worden, zodat de meststoffen precies op de plaats terecht komen zonder te morsen. De werkbreedte voor het strooien in de rij kun je instellen tussen 2 en 8 meter.

Er zijn twee versies van de L15W. Een smalle versie, de Base, met een breedte van 125 cm en een tankinhoud van minimaal 500 tot maximaal 1.325 liter. De bredere versie is de L15W Plus met een breedte van 210 cm. De tankinhoud van de grotere strooier is minimaal 700 tot maximaal 1.600 liter. Bij breed strooien is de werkbreedte 10 tot 18 meter.

De strooier heeft een categorie I/II driepuntsaansluiting en heeft een nettogewicht van  248 kg. Sinds 1 september 2020 is Homburg Holland de Nederland importeur.

Breedte instellen

Met een schaalverdeling is de werkbreedte voor het strooien in de rij in te stellen van 2 tot 8 meter.

Gerelateerde artikelen