Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
GRIMME groep
Favoriet

Stortbunker met geoptimaliseerde aanname en meer capaciteit

GRIMME biedt al meer dan 20 jaar krachtige en productvriendelijke techniek voor het inschuren van aardappelen, wortelen, uien en overige groentesoorten en heeft met de elektro-hydraulische aandrijving de standaard neergezet. De stortbunkers uit de RH-serie werden omvangrijk doorontwikkeld en met nieuwe op de praktijkgerichte oplossingen uitgevoerd.

GRIMME biedt al meer dan 20 jaar krachtige en productvriendelijke techniek voor het inschuren van aardappelen, wortelen, uien en overige groentesoorten en heeft met de elektro-hydraulische aandrijving de standaard neergezet. De stortbunkers uit de RH-serie werden omvangrijk doorontwikkeld en met nieuwe op de praktijkgerichte oplossingen uitgevoerd.

Optimaal aan de transportvoertuigen aangepast

Een goede afdichting tussen transportvoertuig en stortbunker minimaliseert het verlies van product en verbetert de hygiëne rondom het totale inschuurproces. Omdat transportvoertuigen in de praktijk verschillende contouren hebben, moet het afdichtende aannamekleed bijzonder flexibel en snel aanpasbaar zijn. GRIMME heeft daarom het design en de functie van de aanname volledig opnieuw ontworpen om het snelle en zekere instorten vanuit de transportvoertuigen verder te verbeteren. De onderste steunbalk, die een gemakkelijke toegang tot de stortbunker mogelijk maakt, vooral voor transportvoertuigen met een lage onderrijbeveiliging, kan als beveiliging achteruit bewegen.

Aan de bunkerzijwanden zijn drie rubber flappen gemonteerd, die elk drievoudig onderverdeeld zijn. Zo passen de rubber flappen zich aan elk voertuigcontour aan. Het aannamekleed is nu kogelgelagerd en zonder gereedschap in hoogte verstelbaar, zodat deze snel en eenvoudig aan de verschillende hoogtes van de transportvoertuigen aangepast kan worden. Verliezen bij het vullen van de stortbunker kunnen daarmee nog beter voorkomen worden.

VarioFlow: Hoge doorvoer en productvriendelijk

De overgang van de sorteer- of grondreinigingsrollen naar de productafvoerband is vaak de beperkende factor van de stortbunker, aangezien het product slechts aan één zijde op de productafvoerband kan worden afgevoerd. GRIMME biedt met de nieuwe VarioFlow optioneel een overgave-inrichting, die uit twee mechanisch in hoogte verstelbare PU-spiraalrollen bestaat. Met deze overgave-inrichting kan meer product gelijkmatiger op de productafvoerband doorgegeven worden, wat significant tot een verhoging van de capaciteit leidt. De afgiftehoogte van beide PU-spiraalrollen op de afvoerband kan m.b.v. een spindel op de linker en rechter machinezijde traploos aangepast worden.

Deze verstelling maakt het mogelijk om de PU-spiraalrollen schuin t.o.v. elkaar in te stellen, wat zeer productvriendelijk functioneert. Dat wordt bereikt, middels een minimale afgiftehoogte op de afvoerband aan één kant. Op de andere zijde in de productrichting wordt de doorgang verhoogd, omdat de rollen daar uit de productstroom omhoog gedraaid worden. Tegelijkertijd blijft de afgiftehoogte minimaal, omdat het product op deze zijde op het reeds op de afvoerband liggende productstroom overgegeven wordt. Het resultaat is een duidelijke stijging van de doorvoercapaciteit, bij een gelijkblijvende vriendelijke behandeling.

Eenvoudiger onderhoud van de bunkerbodemketting

De nieuwe smeerset biedt een praktijkgerichte oplossing, om de bunkerbodemketting te smeren en daarmee de houdbaarheid tot een maximum te verhogen. De verzorging en het onderhoud van de machine wordt voor de bediener vereenvoudigd, omdat het manueel smeren vervalt.