Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 1


Nummer 01
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 1)

afbeelding

Linde E30 & E35 – Stil en schoon

26-01-2021 | 8 minuten Redactie

Heftruckfabrikant Linde kan bogen op een uitstekende reputatie. Ook de elektrische varianten zijn betrouwbaar, stil, schoon en wendbaar. Maar voor de Mercedes onder de heftrucks is de zitpositie van de Linde maar matig.

afbeelding

Van rupsen naar wielen – Pitstop

22-01-2021 | 5 minuten Albert van der Horst

Rupsen zijn niet dé oplossing voor alle akkerbouwklussen. En dus staat er minimaal twee keer per jaar een pitstop op het programma. Specialisten van Soucy-importeur Vlaming-Agri doen het nog een keertje voor.

afbeelding

Massey Ferguson 8S.265 Dyna-7 Exclusive – Panorama

20-01-2021 | 7 minuten Gertjan Zevenbergen

Massey Ferguson begon met het ontwerp van de 8S-trekkerserie helemaal opnieuw. De trekkers lijken dan ook maar weinig op de voorgangers uit de 7700-serie. En dat is even wennen…

afbeelding

Groenbemester in- of onderwerken

12-01-2021 | 4 minuten Redactie

Een belangrijk aspect bij de teelt van groenbemesters is de manier waarop je ze na verloop van tijd in- of onderwerkt. Het belang daarvan is toegenomen in het licht van de discussie over het gebruik van glyfosaat.

afbeelding

AgXeed AgBot – Toekomst

11-01-2021 | 7 minuten Gertjan Zevenbergen

Het Nederlandse AgXeed werkt aan de eerste versie van de AgBot, een autonome rupstrekker. Dit jaar wil het bedrijf er tien bouwen. De interesse is er en de machine lijkt haar werk te doen.

afbeelding

Bandenspanningssensoren in de test – Drukbewaking

11-01-2021 | 8 minuten Chris Vlaanderen

Met een bandenspanningscontrolesysteem kun je op een klein schermpje in de cabine de spanning van alle banden nauwkeurig in de gaten houden. Het installeren van die sensoren vergt wat werk, blijkt uit de test die wij uitvoerden.

afbeelding

Wennen

04-01-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Kunstkerstbomen. Stevia-zoetstof. 100 km per uur rijden op de snelweg. Ik kan er maar lastig aan wennen. Ook aan nieuwe technieken moet je wennen. Soms lukt dat, soms niet. Zo merk ik dat veel trekkerchauffeurs niet kunnen – of willen – wennen aan het idee dat ze niet al het trekkerwerk zelf meer hoeven te […]

afbeelding

Merlo’s multifunctionele verreiker sterk verbeterd – Voltreffer

01-01-2021 | 10 minuten Albert van der Horst

Tien jaar geleden hadden we al een Merlo Multifarmer in de trekkertest, een verreiker die je ook als trekker kunt inzetten. Grootste pijnpunt was het vermogensverlies naar de aftakas en het hoge brandstofverbruik. Dat is met de 125 kW (170 pk) sterke Merlo Multifarmer 40.9 CS CVTronic opgelost.