Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2022 – 2


Nummer 02
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 2)

afbeelding

VIDEO | De derde dag van Zomertour 2024

19-07-2024 | 1 minuut Chris Vlaanderen

Redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen zijn op roadtrip met een Deutz-Fahr 8280 TTV door Nederland. Op de derde dag bekijken de redacteuren de machines van akkerbouwfamilie Pollema, rijden ze veel kilometers door Groningen, ontdekken ze hoe Hempflax vezelhennep verwerkt en slapen ze bij Stevens Loonwerk.

afbeelding

Bijmesttechniek mais

25-02-2022 | 4 minuten Redactie

Met de hoge kunstmestprijzen en lagere gebruiksnormen voor dierlijke mest groeit in mais het belang van een gedeelde mestgift. Fabrikanten en leveranciers hebben inmiddels verschillende machines ontwikkeld voor de bijbemesting in mais.

afbeelding

Precies, preciezer, meest precies

23-02-2022 | 3 minuten Redactie

Bij precisiezaaimachines voor onder meer suikerbieten is er een onderscheid tussen de traditionele zogeheten buitenvullers en moderne binnenvullers. Waarom is het tweede type preciezer dan het eerste?

afbeelding

Riemen vast?

21-02-2022 | 1 minuut Redactie

Het is verplicht om in de trekker een gordel te dragen op de openbare weg en bij werkzaamheden waarbij kantelgevaar dreigt. Maar een groot deel van de Nederlandse trekkerbestuurders negeert die regel. Dat blijkt uit onderzoek van LandbouwMechanisatie onder 600 agrarisch ondernemers.

afbeelding

Succes blijft uit voor breedspoortrekker – Op de brede baan

18-02-2022 | 7 minuten Gertjan Zevenbergen

Al meer dan 165 jaar lang proberen akkerbouwers de bodembesparende breedspoortrekker te introduceren. Zonder groot commercieel succes. Zal de gerobotiseerde Nexat daarin verandering brengen?

afbeelding

John Deere gaat autonoom – Belangrijk werk

14-02-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Trekkerbouwer John Deere gaat in de Verenigde Staten nog dit jaar een pakket leveren dat een 8R410-trekker autonoom maakt. Vooralsnog kan die trekker maar één ding: grond lostrekken. En de boer? Die kan zich met belangrijker werk bezighouden.

afbeelding

In contact blijven – Behoefte aan beurs

12-02-2022 | 4 minuten Jasper Lentz

Een beursbezoek. Het is bijna niet meer voor te stellen. Op een paar evenementen na ligt de landbouwbeurzenwereld al bijna twee jaar stil. De gevolgen zijn te overzien, maar de beursbehoefte bij zowel fabrikanten als beursorganisaties neemt toe.

afbeelding

Overzicht biomulchers – Schillen, schaven en mengen

10-02-2022 | 7 minuten Albert van der Horst

Biomulchers zijn hot. Ze vermengen gewasresten met een klein beetje grond, waardoor het bodemleven een boost krijgt. Een overzicht van de machines die eigenlijk geen biofrezen mogen heten.

afbeelding

Homburg Blizz-drainagereiniger – Nieuwe Benjamin

07-02-2022 | 3 minuten Redactie

Nadat Homburg de luxere drainagereinigers had vernieuwd, was nu de Junior aan de beurt. Maar omdat die naam niet meer past bij de rest van het programma, heet de opvolger Blizz.

afbeelding

New Holland T7.315HD Bluepower – Zware jongen

04-02-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

New Holland vernieuwde vorig jaar de T7HD-serie. Van de drie zwaargewichten is de T7.315HD het topmodel. Het belangrijkste nieuws vind je in de splinternieuwe cabine.

afbeelding

Man en machine: Cris de Jonge, Swifterbant

02-02-2022 | 1 minuut Jasper Lentz

Cris de Jonge, student agrotechniek & management aan Aeres Hogeschool in Dronten, woont en werkt in zijn vrije tijd op het bedrijf van zijn ouders en broer in Swifterbant (Fl.).

afbeelding

Manitou MLT 841-145+ | Instapmodel

31-01-2022 | 7 minuten Redactie

Manitou is een grote naam in de markt van verreikers. Het comfort van de New Ag XL-modellen ligt op een hoog niveau. Denk daarbij niet alleen aan allerlei innovatieve snufjes. Comfort betekent ook dat je makkelijk kunt in- en uitstappen.

afbeelding

Case IH Puma 240 CVX Drive – Ervaren kracht

28-01-2022 | 9 minuten Redactie

Angst voor kinderziektes hoef je niet te hebben bij de Case IH Puma. De trekkerserie is inmiddels ruim een decennium op de markt. Keerzijde van die vele productiejaren is dat het model hier en daar wat sleets begint te raken.

afbeelding

Theedrinken

24-01-2022 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Als ik collega’s vraag wat ze zo mooi vinden aan boeren, dan krijg ik als antwoord ‘de vrijheid om eigen keuzes te maken’. Maar ook het werken met de jaargetijden, de elementen en geavanceerde techniek staan in het lijstje. En je kunt na schooltijd een kopje thee drinken met de kinderen.