Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2022 – 6


Nummer 06
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 6)

afbeelding

Lagere stroomnota, beter product

06-07-2022 | 5 minuten Redactie

De hoge energieprijzen onderstrepen het belang van energiebesparing. De kwaliteit van het product mag daar echter niet onder lijden. Bij een buitenluchtkoeling zijn de mogelijkheden beperkt. Bij mechanische koeling zijn daarentegen forse energiebesparingen mogelijk. 

afbeelding

Lamma: bezoekers waren weer terug

05-07-2022 | 3 minuten Redactie

Wat tien jaar geleden begon als een regionale landbouwmachinebeurs voor het oosten van het Verenigd Koninkrijk, is uitgegroeid tot de belangrijkste tentoonstelling van het land. Vanwege corona vond de beurs dit jaar niet in januari maar begin mei plaats.

afbeelding

Väderstad Tempo TPV12-75 – Uitschuiftempo

04-07-2022 | 6 minuten Albert van der Horst

Homburg Holland heeft in eigen beheer een twaalfrijige gedragen Väderstad Tempo-zaaimachine gebouwd. En wie weet, neemt de fabrikant hem straks zelf in productie.

afbeelding

Camera bekijkt gewas en stuurt werktuig aan – Verre kijker

30-06-2022 | 6 minuten Chris Vlaanderen

Augmenta produceert een camera waarmee je zieke plekken en achterblijvende gewaszones in het perceel in kaart kunt brengen. De camera kijkt 40 meter breed en kan de afgifte van een spuitmachine of kunstmeststrooier direct aanpassen aan de gewasconditie.

afbeelding

Zoete aardappelplanter – Schuinsteker

29-06-2022 | 3 minuten Chris Vlaanderen

Het planten van zoete aardappelslips is een intensieve klus. Akkerbouwers Joris en Geerd van Geel uit Lage Zwaluwe (NB.) bouwden daarom samen met MH-Techsolutions een zoete aardappelplanter.

afbeelding

Hoge prijzen remmen vraag naar landbouwmachines

28-06-2022 | 4 minuten Gertjan Zevenbergen

De prijzen van nieuwe landbouwmachines blijven maar stijgen. Remt dat uiteindelijk de vraag? Volgens een enquête van LandbouwMechanisatie is dat nu al het geval.

afbeelding

Jans Schutte, Termunten: ‘Enorme capaciteit’

22-06-2022 | 1 minuut Redactie

Jans Schutte heeft een akkerbouwbedrijf in het Oldambt en verbouwt naast 20 hectare bieten ruim 120 hectare graan. “Op dit moment is het haast niet voor te stellen, maar afgelopen winter was het erg nat. Daarom moet ik nog enkele stukken overzaaien”, vertelt Schutte.

afbeelding

Kverneland I Xtrack T4 – Poldermodel

21-06-2022 | 8 minuten Redactie

De I Xtrack T4-veldspuit van Kverneland is gebaseerd op betrouwbare spuittechniek van Rau en Vicon. Gebruikers roemen de balancering van de spuitboom. En elektronisch heeft Kverneland zijn zaakjes goed voor elkaar.

afbeelding

Combined Powers VTE – Samen sterk

20-06-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

De Duitse ­machinebouwers Lemken en Krone werken aan een robottrekker, al noemen ze die zelf liever niet zo. De machine versnelt de ontwikkeling van slimme, autonome werktuigen.

afbeelding

Zetor Crystal HD 170 – Toffe Tsjech

18-06-2022 | 9 minuten Redactie

Met een soepele Deutz-zescilinder in het vooronder klinkt de Zetor Crystal HD 170 als een klok en het rijcomfort is prima. De bediening is nog wat hoekig en grof en ook op hydraulisch vlak is er nog winst te behalen.

afbeelding

3 vragen over: De hack bij machinebouwer Agco

17-06-2022 | 1 minuut Redactie

Agco, het moederbedrijf van Massey Ferguson, Fendt en Valtra, is deze maand gehackt. Hoe kwam dat?

afbeelding

Samen

03-06-2022 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

‘Samen maken we LandbouwMechanisatie.’ U heeft deze tekst vast al eens voorbij zien komen. Verderop in dit nummer is hij nog eens te lezen.