Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2023 – 12


Nummer 12
Jaargang 74

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 12)

afbeelding

Yale ERP 35VL – Zoef de Haas

28-12-2023 | 5 minuten Albert van der Horst

De elektrisch aangedreven Yale ERP 35VL-heftruck is een snelle en handige allemansvriend. Eigenlijk vraagt alleen zijn loodzuurbatterij om regelmatige aandacht. Wie dat te veel gedoe vindt, kan de machine nu bestellen met een onderhoudsvrije lithium-ijzerfosfaatbatterij.

afbeelding

Kou is uit de lucht

27-12-2023 | 3 minuten Redactie

Normaal zit de radiateur voorop de trekker met direct daarachter de koelvin. Fendt heeft bij de 700 Vario-serie voor een andere volgorde gekozen: eerst de koelvin en dan de koelers. Wat is het idee hierachter?

afbeelding

VGM Etna 22-hooglosser – Stabiel lossen

26-12-2023 | 3 minuten Albert van der Horst

Van Ginkel Machines (VGM) heeft zijn 22 tons hooglosser vernieuwd. Belangrijkste wijzigingen zijn het hydraulisch bediende opzetschot en het verhoogde scharnierpunt van de bak.

afbeelding

3 vragen aan: Eerke Lauwen

25-12-2023 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

Op Agritechnica toont u op de Fendt-stand de elektrische E-vario weeder-schoffelmachine. U won er de DLG Agrifuture Award mee. Hoe kwam u bij die trekkerbouwer terecht?

afbeelding

Dikke viercilinder met Gima-bak – Zonder Adblue

22-12-2023 | 6 minuten Frank Rijnsburger

Claas vernieuwde in 2012 de Arion en maakte met de 550 in de trekkertest indruk met een fijne transmissie en een zuinige motor.

afbeelding

Klaas Obdam: ‘De laatste hectares’

21-12-2023 | 1 minuut Chris Vlaanderen

Op een perceel naast de N301 in Zeewolde (Fl.) plant Klaas Obdam van Obdam Bloembollen samen met medewerker Erwin de laatste tulpenbollen van dit jaar. De bollenteler komt uit Hem (NH.) en hij huurt zo’n 60 hectare bollengrond in de Flevopolder.

afbeelding

Phytobac-spoelwaterreiniging – Microben doen de afwas

20-12-2023 | 6 minuten Albert van der Horst

In een Phytobac ruimen schimmels en bacteriën de resten gewasbeschermingsmiddelen op uit het spoelwater van de spuitmachine. Het water verdampt door zon en wind. Dankzij een twee- of driewegkraan kunnen andere werktuigen op dezelfde wasplaats worden gereinigd.

afbeelding

Propaan, CO2 of ammoniak?

19-12-2023 | 4 minuten Redactie

Het gebruik van synthetische koudemiddelen in koelinstallaties komt steeds meer onder druk te staan. DLV Advies adviseert daarom om bij een nieuwe installatie te kiezen voor toekomstbestendige natuurlijke koudemiddelen. De voor- en nadelen van de verschillende middelen op een rij.

afbeelding

Lakrevisie – In korte tijd veel resultaat

18-12-2023 | 5 minuten Frank Rijnsburger

Mark Lukhver is trekkerpoetser van beroep en gaat langs bij mechanisatiebedrijven en trekkereigenaren om de laklaag zoveel mogelijk in originele staat te brengen. Hij geeft praktische tips hoe je de lak van je werkpaard weer in topconditie krijgt.

afbeelding

Aanmodderen

15-12-2023 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

In de verte rooit een medewerker van loonbedrijf Sandee uit het Groningse Onstwedde de zetmeelaardappelen rond Blijham. Even later komt de machine tot aan de assen vast te zitten.

afbeelding

Zonder glyfosaat

13-12-2023 | 3 minuten Redactie

Fabrikanten sorteren met ondiep werkende cultivatoren voor op een verbod op het gebruik van glyfosaat. Het aantal aanbieders van deze machines groeit rap.

afbeelding

Geert Nerinckx, New Holland: ‘Een sprong maken’

11-12-2023 | 4 minuten Albert van der Horst

New Holland heeft met de CR11 een maaidorser ontwikkeld met flink meer capaciteit dan de tot dusver productiefste machines. ‘Onze klanten willen geen stapje van 5 of 10 procent. Zij willen een sprong maken.’

afbeelding

Pionieren

08-12-2023 | 4 minuten Chris Vlaanderen

De belangrijkste landbouwmechanisatievakbeurs van Europa, Agritechnica, lokte begin november maar liefst 470.000 bezoekers naar Hannover (D). Op de stands van grote trekkerbouwers kon je traditiegetrouw over de koppen lopen. Ook de interesse in robots en alternatieve aandrijftechnieken was groot. Deze week lees je het belangrijkste nieuws van de beurs met vandaag: pionieren.

afbeelding

Schoffelen

06-12-2023 | 3 minuten Redactie

De belangrijkste landbouwmechanisatievakbeurs van Europa, Agritechnica, lokte begin november maar liefst 470.000 bezoekers naar Hannover (D). Op de stands van grote trekkerbouwers kon je traditiegetrouw over de koppen lopen. Ook de interesse in robots en alternatieve aandrijftechnieken was groot. Deze week lees je het belangrijkste nieuws van de beurs met vandaag: schoffelen.

afbeelding

Beursgang

04-12-2023 | 5 minuten Redactie

De belangrijkste landbouwmechanisatievakbeurs van Europa, Agritechnica, lokte begin november maar liefst 470.000 bezoekers naar Hannover (D). Op de stands van grote trekkerbouwers kon je traditiegetrouw over de koppen lopen. Ook de interesse in robots en alternatieve aandrijftechnieken was groot. Deze week lees je het belangrijkste nieuws van de beurs met vandaag: keuzes.