TP versnipperaar met 25 kuubs hoogkipper

De komst van trekkers tot 400 pk schept ook mogelijkheden naar zwaardere kraaningevoerde houtversnipperaar combinaties. OBMtec lanceert een combinatie van een TP 400 versnipperaar met een 25 kuubs grote Mega-hoogkipper.

Een TP 400 houtversnipperaar met 40 cm invoer levert grote hoeveelheden houtchips voor biomassa. Hierbij moet ook het logistieke verhaal kloppen. Gebruikers willen zo weinig mogelijk met de combinatie op locatie rijden, dus lossen op korte afstand in grote containers is dan een grote wens. OBMTec in Buitenpost heeft daarom in samenwerking met Jan Veenhuis Machinefabriek in Raalte een bijpassende Mega-hoogkipper ontwikkeld. De Mega-hoogkipper heeft een inhoud van 25 m³ en staat op een zwaar tandemstel met 650/55R26,5 banden. De totaalhoogte bedraagt 3,85 meter. Een geveerde dissel, optrekbaar tandem voor nog meer oplegdruk in extreme situaties en een weeginstallatie behoren tot de mogelijkheden. Loonbedrijf Leffers in Havelte draait sinds kort met een Fendt 930, TP400 met Mowi parallelkraan en Veenhuis Mega hoogkipper.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Eerder over: Verzorging
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.