Meer laden in bakwagen met B-bak

De meeste bakwagens voor B-rijbewijs hebben een laadvermogen tussen de 400 en 700 kg. Met de B-bak van Veldhuizen kun je 640 kg meer laden.

  • Extra wielstel onder bakwagen
  • 640 kg meer laadvermogen
  • In 3 minuten af te koppelen

De B-bak is een soort ‘aanhangwagen’ van 750 kg die onder de bakwagen van maximaal 3.500 kg komt. Dit is de limiet voor rijbewijs B. De B-bak wordt gekoppeld aan een speciale trekhaak onder de wagen. Het lijkt op een extra wielstel. Deze is uitgevoerd met verlichting, spatborden en luchtvering. Omdat de aanhangwagen een eigen gewicht heeft van 110 kg, is er nog 640 kg extra laadvermogen beschikbaar.
Afkoppelen
De snelheid wordt door de B-bak wel gelimiteerd tot 90 km/h. Daarom is de B-bak deelbaar ontwikkeld, zodat de chauffeur kan afkoppelen in 3 minuten. Zo kun je bij een lege retourvracht de aanhangwagen in de laadbak rijden en met 120 km/h naar huis rijden.
Alle bakwagen
De B-bak is op alle nieuwe en gebruikte bakwagens te monteren, mits er voldoende inbouwruimte is voor de trekhaak. Het onderstel kost 3.600 euro. De meerprijs voor het monteren van een kogelkoppeling aan de auto is 550 euro.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.