Ferris Evolution zeroturnmaaier

Kort, smal, wendbaar en een ergonomische zit zijn de kenmerken van de nieuwe Ferris Evolution zeroturnmaaier. Speciaal aan deze machine is de zitplek. Je zit er als een motorrijder op.

  • Motor Kawasaki V-twin van 14 kW (19 pk)
  • Totale breedte 93 cm
  • Gewicht 388 kg, prijs 6.900 euro

De zadel is in vier posities te verstellen. Je knieën leunen tegen kussens en de onderbenen staan iets naar achteren. Voor de bediening moet je je armen strekken naar de hendels. Hierbij steunen de handen tegen twee vaste dikkere hendels en met de duimen bedien je de twee voorste stuurhendels apart naar achteren en naar voren. Je zit hierdoor rechtop, met rechte rug, een beetje schuin naar voren op de machine.
Aandrijving
In de maaier ligt een tweecilinder Kawasaki V-twin motor van 19 pk. De Evolution haalt 12 km/h. De maaier maait 92 cm breed, is slechts 157 cm lang, weegt 388 kg en kost 6.900 euro. Fabrikant Briggs & Stratton ziet de Ferris Evolution vooral draaien waar een gazon te groot is voor een walk-behind en te klein voor een zeroturnmaaier. Met een breedte van 93 cm kom je door de meeste tuinhekjes.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.