Meer Stihl machines met lithium accu

Lanceerde Stihl vorig jaar een heggenschaar met een lithiumion accu, nu kondigt het bedrijf aan dat er in de herfst van dit jaar meer machines met zo’n accu beschikbaar komen. En er is nu een accu die langer mee gaat.
Dat er meer Stihl machines met lithium-ion accu aan zaten te komen, was wel te verwachten. Stihl directeur Dr. Bertram Kandziora kondigt nu officieel aan dat er eind dit jaar naast de al beschikbare heggenschaar ook een bladblazer, motorkettingzaag en een bosmaaier met accu te koop komen. Dit is dezelfde accu als die in de heggenschaar HSA 65 en HSA 85 zit zodat je ze kunt uitwisselen. De accu is inmiddels wel verbeterd. Kon je met de eerste versie de AP80 zo’n 30-40 minuten werken, met de nieuwe Stihl AP 160 lithiumaccu kun je met de heggenschaar – als de omstandigheden goed zijn – zo’n 80 minuten lang knippen. Deze 36 V lithiumaccu kost 200 euro exclusief btw. Handig is een speciale accu-gordel die ook eind dit jaar beschikbaar komt. In de machine zit dan geen accu meer waardoor de machine nog lichter is.
Ook lanceert Stihl twee Viking gazonmaaiers met dezelfde accu.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.