Vierde Eschpas Multicleaner voor Van Esch

Van Esch Groenvoorzieningen uit Berkel Enschot nam onlangs weer een Eschpas Multicleaner in bedrijf. Dit is de vierde Multicleaner in 14 maanden tijd.
Eschpas is ontstaan uit een samenwerking tussen Van Esch Groenvoorzieningen en Empas uit Veenendaal. De ‘Eschpas’ Multicleaner is een heetwatermachine om onkruid op verhardingen te bestrijden op een zo milieuvriendelijke manier. Met heet water tot 110 graden Celcius wordt het onkruid gekookt en zaden aangetast. Hierdoor blijft het onkruid langer weg dan bij andere behandelingsmethoden, weet Van Esch.
Warmtewisselingssystemen
Speciaal zijn de warmtewisselingssystemen op de Eschpas Multicleaner. Dit verhoogd het het rendement. Zo loopt de uitlaat door de watertank en zit de RVS watertank boven de motor. Verder wordt in de uitstroom van rookgassen uit de branderketels het water voorverwarmt voordat het de branderketels in gaat. Daarnaast loopt de hydraulische olieleidingen door het waterreservoir en wordt dus gekoeld en tevens het water verwarmd. Een roetfilter filtert de rookgassen van zowel de branderketels als de werktuigdrager.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.