Rondo met Agritec klepelmaaier voor gazons

Voor de Rondo van Antonio Carraro is nu een speciale klepelmaaier voor gazons en speelvelden te krijgen. Hissink uit Oeken heeft een Agritec klepelmaaier aangepast. Het maaibeeld moet minstens zo goed zijn als dat van een cirkelmaaier.
De maaier is uitgerust met vergelijkbare klepels als die van de Spearhead Trident maaiers die een mooi maaibeeld op gazons geven. Ook is de aandrijving verlaagd waardoor het hefbereik groter is geworden. Hierdoor kan een machine zo’n 20 cm korter aangebouwd worden. Dit verbetert de wendbaarheid en de gewichtsverdeling. De looprol is dichter op de rotor geplaatst waardoor oneffenheden minder effect op het maaibeeld hebben. Verder is de binnenkant van de maaikast zo aangepast dat maaisel (proppen) zich niet kan ophopen. De maaier met aanbouw aan de Rondo kost 4.995 euro exclusief btw.
Hoge maaisnelheid
De klepelmaaier geeft een zeer mooi maaibeeld, heeft ten opzichte van een conventionele mulchmaaier bijna geen propvorming met nat weer en heeft een zeer hoge maaisnelheid, laat Rondo-importeur Jean Heybroek weten. De maaier heeft een werkbreedte van 120 cm, maar toch meer capaciteit dan een 150 cm cirkelmaaier, weet Heybroek na enkele demonstraties. Ook springt deze combinatie zuinig met diesel om, de machine draait licht en heeft met de 22 pk voldoende vermogen om in alle situaties te werken. Door de knikbesturing van de Rondo is de combinatie ook zeer wendbaar.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.