Meer slimme Husqvarna kettingzagen

Net zoals Stihl heeft ook Husqvarna een slimme kettingzaag. Hierbij zorgt een elektronisch regelsysteem automatisch voor de optimale afstelling van de carburateur. inds vorig jaar is dit op Husqvarna 576XP leverbaar. Volgend jaar lanceert Husqvarna meer modellen met AutoTune.
De Husqvarna 576XP met AutoTune is in Noord Amerika al bijna twee jaar te koop. In Nederland sinds vorig jaar. AutoTune is een elektronisch aangestuurde carburateur, waarbij het lucht-brandstof mengsel zowel bij stationair lopen als bij vol gas wordt gereguleerd. De regelnaald in de carburateur wordt elektronisch gestuurd waarbij de stand van de gasklep en het toerental (via de ontsteking) de variabele zijn die zorgen dat de juiste hoeveelheid brandstof wordt doorgevoerd.
Optimale afstelling
AutoTune zorgt altijd voor de optimale afstelling, waardoor de gebruiker altijd het maximale vermogen uit zijn machine haalt. De carburateur is dan niet meer voorzien van regelnaalden (de lage en hoge afstelschroeven ontbreken), dus de gebruiker hoeft zich daar niet meer om te bekommeren. Dat is een groot voordeel bij wisseling van verschillende brandstoffen (bv als het aandeel ethanol toeneemt), werken op grotere hoogte en bijvoorbeeld een vervuild luchtfilter. Daarnaast zorgt AutoTune ervoor dat de uitstoot altijd binnen de gestelde normen blijft. Verschil met Stihl is de choke. AutoTune modellen hebben wel een choke. De Stihl M-tronic heeft die niet. Deze loopt meteen automatisch goed bij de koudestart en hoeft niet meer eerst warm te lopen om als een zonnetje te zagen.
De eerste zaag met AutoTune is de Husqvarna 567 XP G AutoTune. Deze heeft een cilinderinhoud vabn 73 cc en en vermogen van 4,2 kW (5,7 pk). Aanbevolen zaagblad is tussen 38 en 71 cm. Zonder blad weegt deze zaag 6,8 kg.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.