Nieuwe schrankladers van JCB

JCB komt op de markt met zeven nieuwe schrankladers. Ze zijn ontworpen in het Noordamerikaanse Savannah (in de staat Georgia) en worden daar ook gebouwd. 60% van de produktie van de JCB-schrankladers vindt afzet in de VS en Canada.

De nieuwe modellen hebben 84 of 92 pk, een olie-opbrengst van 87 liter per minuut (23 US-gallon) en ze kunnen overweg met werklasten variërend van 1180 tot 1500 kg (resp. 2600 tot 3300 pounds). De nieuwe serie groeit uiteindelijk uit tot 18 modellen. De nieuwe typen heten 260, 280, 300, 330, 260T, 300T en 320T. De drie laatstgenoemden zijn rupsversies. Ten opzichte van hun voorgangers hebben de nieuwe schrankladers vooral meer hefkracht en meer oversteek op maximale hoogte. Het dieselverbruik ligt volgens JCB 15% lager. Verdere kenmerken zijn de opklapbare cabine, de nieuwe multifunctionele joystick met geïntegreerde aansturing van de attachments, de optionele hydraulische snelwisselaar, de geluidsarme overdrukcabine, de verstelbare en verwarmde stoel met instelbare armleuningen en de nieuwe afdichtingen (ORFS) voor de snelkoppelingen van de hydrauliek.

Pluspunten
JCB claimt het beste rondomzicht in zijn klasse door het mono-arm-concept. Het rooster is vervangen door veiligheidsglas. De toegankelijkheid voor onderhoud is verbeterd door de opklapbare cabine, een betere toegang tot de motor, een wegklapbare radiateur en 38 procent minder onderdelen. De cabinedeur is groter en de cabine zelf biedt 17% meer ruimte. De geluidsdruk bedraagt maximaal 76 dB(a). De bekerhouder en een vak voor de MP3-speler zijn standaard; het stereopakket is een optie. Ook ‘smooth ride’ (de transportdemping) en eindslagdemping op de hefcilinders zijn opties.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.