Noorderzijlvest zaait dijken door Vredo

Waterschap Noorderzijlvest heeft een nieuwe Vredo DZ218.075 Compact doorzaaimachine. Deze gaat de steile dijken aan de Groningse waddenkust voorzien van een stevige grasmat.

Uitvoerder Henry Rijploeg is initiatiefnemer voor de investering. “Ik vind het zonde om een bestaande grasmat eerst met een rotorkopeg kapot te frezen, dan alles te egaliseren om als laatste alles in te kunnen zaaien. Dit is veel te bewerkelijk en de kans op winderosie is groot. De Vredo Compact injecteert het zaadmengsel direct in de grasmat. Hierdoor is de kieming en groei van het zaad gewaarborgd wat de dijk optimaal versterkt.”

Vredo Compact aan Aebi

Waterschap Noorderzijlvest heeft de DZ218.075 Compact met 1,8 meter werkbreedte en 7,5 cm rijfstand tussen de schijvenparen. Deze machine valt qua breedte net binnen de breedte van de Aebi TT270. Ook qua gewicht van de machine, leeg 888 kg, vinden ze dit een mooie combinatie voor op de steile taluds. De machine is besteld met een extra bordes over de rol om de machine handig en veilig te kunnen vullen. Tevens zitten er extra tussenschotten in de zaadbak voor een goede toevoer van zaad op de schuine kanten.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.