Dutch Dragon EC 6545 in woonwijk

Wellink Caesar uit Ulft heeft een nieuwe versnippercombinatie afgeleverd bij de Firma Bullee in Bredenbroek. Deze Dutch Dragon EC 6545 drum versnipperaar met kipbunker en kraan wordt aangedreven door een Fendt 828 Vario.

De snippercombinatie is volgens de fabrikant ideaal voor de Nederlandse parken en woonwijken. De EC6545 kan bomen en takken tot 52 cm doorsnee versnipperen. De invoer (65×52 cm) heeft een onderrol en twee bovenrollen die moeten zorgen voor een gecontroleerde invoer en daardoor uniforme snippers. De rotor heeft met twee messen. Deze snijdt het materiaal en werpt de snippers, ondersteunt door een blazer, in de pijp naar de kipbunker. Het minimum benodigd vermogen is 110 kW (150 pk).

15 kuub kipbunker
De kipbunker staat op een trialer met tandem onderstel en heeft een inhoud van 15 m³. Op de dissel zit een Cranab FC 53 DT kraan met een bereik van 8,5 meter. De chipper is voorzien van computergestuurd non-stress systeem. Ook de aansturing van de kraan loopt over dit computersysteem. Een grove prijsindicatie voor trailer, kraan en hakker is: 160.000 euro.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.