Goupil G5 Bi-Mode: elektrotruck met benzinemotor

De Franse fabrikant Goupil heeft een hybride elektrotruck gemaakt: de G5 Bi-mode. Deze heeft ook een benzinemotor voor als je even over een langere afstand en wat sneller wil rijden.
De G5 toonde Goupil op de Reinigingsdagen in Lelystad. Het betreft nog prototype, dit jaar benut de fabrikant voor testen in eigen land. De wagen heeft twee rijmodussen. Je kunt hem in elektrisch zetten en in hybride. De elektrische stand is hetzelfde als de bekende G3 Goupil. Hij rijdt dan volledig elektrisch op 240 of 320 Ah accu’s. Hiermee kun je 60 tot 80 km ver rijden met een top van 40 km/h.
Hybride met 15 kW benzinemotor
Heb je werk in verschillende dorpen, zo is de gedachte van de Franse fabrikant, dan is de reikwijdte wellicht te klein en de rijsnelheid te klein. Daarom is er een hybride rijmodus. Ga je harder dan 35 km/h dan schakelt een tweecilinder benzinemotor van 15 kW aan. Daarmee kun je tot 70 km/h. Er is een 30 liter benzinetank, waardoor je zo’n 400 km kunt rijden. Zijn de accu’s leeg dan schakelt de benzinemotor in. Rem je dan laden de accu’s bij; renegeratietechniek.
In de G5 Bi-Mode is plek voor twee personen, in de laadbak kun je circa 500 kg laden. De wagen weegt zo’n 1.100 kg en is 152 cm breed.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.