Gemeente vervangt Spearhead op sportvelden

In 2003 begon de gemeente Heerhugowaard met het maaien van sportvelden met de spiraalrotormaaier van Spearhead. Dit is goed bevallen. De onderhoudskosten zijn flink gedaald ten opzichte van de getrokken kooimaaier. Daarom is er weer een nieuwe Spearhead gekocht bij Hissink & Zn.

Nacalaculatie leert dat de spiraalrotormaaier in 8 jaar een areaal heeft gemaaid van 12.500 hectare. Daarbij heeft de gemeente Heerhugowaard een reductie in onderhoudskosten gehaald van wel 90% ten opzichte van de getrokken kooimaaier, weet coördinator Hans Schouten van de Afdeling Stadsbedrijf. De maaimachinekosten per gemaaid sportveld heeft de gemeente weten terug te brengen tot onder de 4 euro. Er is onder allerlei omstandigheden gemaaid: van droog tot nat en van koud tot warm. In alle situaties liet de Spearhead een continue goed maaibeeld zien. De Trident Park maait 5,20 meter breed en heeft met een systeem dat de zijelementen automatisch uitschakelt bij het heffen. Ook is de maaier voorzien van een elektronische bediening en hydraulisch aangedreven sporenwissers.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.