Vervaet bouwt compacte maai-opvangcombinatie

Machinebouwer Vervaet in Biervliet heeft een compacte en slagvaardige maai-opvangcombinatie gebouwd met een opvangbak van 1.500 kg achterop de trekker en voorop een klepelbak. De eenvoudig aan en af te koppelen opvangbak zit zo dicht tegen de trekker aan dat een relatief lichte trekker de klus kan klaren.

De bak heeft zijn scharnierpunten op 210 cm hoogte en stort door een oversteek van ruim 50 cm makkelijk in een container van 185 cm hoog. Het maaiwerk wordt verricht met een 2,60 meter brede Dücker-klepelmaaier met 24 klepels die relatief ver voorop de trekker is gebouwd. Daardoor is het eenvoudig om obstakels te ontwijken. Eventueel kan de chauffeur voor dat doel ook nog gebruikmaken van een sideschift.

Een vijzel brengt het gemaaide gras naar de zijkant van de maaier, waar de hydraulisch aangedreven Mulag-blower het gras via een slang in de opvangbak blaast. De bestuurder kan de blower eenvoudig aanpassen aan de hoeveelheid gras. De maaier en de blower verlangen een motorvermogen van 74kW/100pk.

De opvangbak kost 49.500 euro (exclusief btw) en de Dücker-maaier met vijzelafvoer staat voor 22.500 euro (exclusief btw) in de boeken.

 

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

3 Reacties op Vervaet bouwt compacte maai-opvangcombinatie

 1. Avatar Piet schreef:

  Wat een prachtige combinatie!

 2. Avatar coens schreef:

  mooie machine maar veel te veel gewicht achterop de trekker als de bak gevuld is met gras. Zicht naar achter toe is nihil. Kortom goed om de bermen kapot te rijden.

  • Avatar Piet schreef:

   coens, heb je er dan al mee gewerkt? ik heb de machine in werk gezien en het werkt perfect! ik ben zelf ook bezig met de aanschaf van deze combi. het zicht is ook geen probleem met de breedbeeldcamera die gemonteerd zit op de achterkant. vanuit de cabine kan je gewoon ideaal langs de machine kijken.