Hoogkiepende Veenhuis met Omarv van Wim van Breda

20130924_1_wim van breda-Omarv_Veenhuis_maailaadcombiWim van Breda bouwde een maailaadcombinatie met Omarv-klepelunit en enkelassige kiepwagen van Veenhuis. Bijzonder aan deze combinatie is het hoogkiepsysteem waardoor op tweeënhalve meter hoogte kan worden gelost.

De inhoud van de Veenhuis-kiepwagen is 11 kuub. Van Breda bouwde vaker een Veenhuis-kieper achter een Omarv-klepelunit. De standaard Omarv-maailaadcombinatie wordt door een Italiaanse fabrikant voor Van Breda gebouwd. Een hoogkiepende Omarv met Veenhuis, was er nog niet.

Bewegende as

De as van de Veenhuis wordt door twee hydraulische cilinders naar beneden gedrukt waardoor de volledige unit aan de achterkant omhoog komt. De as hangt aan een frame dat scharniert aan het einde van het frame van de kieper.

Sideshift

Een andere niet onaardige optie van deze maailaadcombinatie is de sideshift. De klepelunit kan in zijn geheel naar rechts worden verplaatst, waardoor de trekker en kieper niet vlak langs een haag, hek of bomenrij hoeven te rijden.

20130924_tn_wim van breda-Omarv_Veenhuis_maailaadcombi

20130924_2_wim van breda-Omarv_Veenhuis_maailaadcombi

20130924_3_wim van breda-Omarv_Veenhuis_maailaadcombi

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

1 Reactie op Hoogkiepende Veenhuis met Omarv van Wim van Breda