Stokzagen ARS en Silky onder de loep

De redactie van Tuin en Park Techniek heeft momenteel vier stokzagen in gebruik: twee van het merk ARS en twee van Silky.

Beide merken komen uit Japan en worden gebruikt in de professionele markt. Uitgetelescopeerd (dus op maximale lengte) varieert het bereik van 4,40 m voor de Silky Forester 4.5 tot aan 5,95 m voor de ARS 5.5. Daar komt nog 1,1 m bij (de afstand van de onderarm tot de grond) voor de zaaghoogte die in de praktijk haalbaar is. Die hoogte hangt echter nauw samen met gewicht: dat loopt van 1,90 kg voor die Silky Forester tot aan 2,95 kg voor de ARS 5.5. Anderhalve meter meer zaaghoogte staat in dit geval gelijk aan een kilo meer gewicht.

De beide andere zagen in de test, waarvan de resultaten in één van de komende nummers van vakblad Tuin en Park Techniek gepubliceerd worden, zijn de ARS 4.5 en de Silky Hayauchi 4.9.

De vier stokzagen die Tuin en Park Techniek gaat testen. Bovenste twee: ARS. Onderste twee: Silky.

De vier stokzagen die Tuin en Park Techniek gaat testen. Bovenste twee: ARS. Onderste twee: Silky. Foto: Henk Beunk

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.