Toro STX-26 stobbenfrees voor (sm)alle plekken

De Amerikaanse fabrikant Toro kwam eind vorig jaar met de Toro STX-26, een stobbenfrees gebaseerd op de Dingo TX. Door de geringe breedte van nog geen 90 centimeter kan de gebruiker overal komen met de machine.

De STX-26 is uitgerust met een tweecilinder benzinemotor van Kawasaki die 19,1 kW (26 pk) levert. Het freeswiel heeft een doorsnede van bijna een halve meter en is voorzien van twaalf tanden. Zelf sta je achter de machine en doordat de freesarm aan de linkerkant van machine is gemonteerd, is het zicht op freeswiel uitstekend. Alle functies van het freeswiel stuur je aan met een enkele joystick.

Een compleet profiel van de Toro STX-26 is te lezen in het eerstvolgende nummer van vakblad Tuin en Park Techniek.

Toto_stobbenfrees_resize

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

1 Reactie op Toro STX-26 stobbenfrees voor (sm)alle plekken

  1. Avatar Amanda Flynn schreef:

    Packing a massive punch with 26 horsepower from the Kawasaki 730V Twin Cylinder 4 stroke engine, this dedicated stump grinder will surprise you with both it’s ease of control and it’s magnificent manoeuvrability. Areas with difficult access are where this machine shines- use the track drive system to get it through gaps less than a meter wide!