Bobcat komt met 1 tons elektrische graver

Bobcat presenteert op Bauma 2019 de nieuwe E10e elektrische graafmachine. De machine, in 1 ton klasse, is 72 centimeter breed. Op Bauma 2017 werd het prototype van de graver al gepresenteerd.

De E10e is in samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen ontwikkeld in het Bobcat Innovation Center in Dobris in Tsjechië. De machine is gebaseerd op het ontwerp van de dieselaangedreven E10 1-tons minigraafmachine, waarvan er inmiddels meer dan 10.000 zijn verkocht. Die E10 heet nu E10z om aan te geven dat het een ZTS (zero tail swing) minigraafmachine is. De nieuwe E10e heeft hetzelfde ZTS-profiel en dezelfde buitenafmetingen als de standaard E10/E10z. De E10e geluidsniveau van 64 dBA, bij de standaard E10 is dat 80 dBA.

Lithium-Ion

De E10e heeft een Lithium-Ion accu. De batterij is ontworpen om in de standaard machinehouder te passen, waardoor het ZTS-profiel van de machine behouden blijft. Met behulp van een externe snellader kan de E10e bij gebruik met normale werkpauzes gedurende een volledige werkdag (8 uur) functioneren en binnen 2,4 uur volledig worden opgeladen. Door het gebruik van alleen laagspanning is er geen speciale vergunning nodig om aan de E10e te werken.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.