Toro maaiers autonoom door TurfTroniq

TurfTroniq gaat besturingssystemen voor Toro maaimachines op de markt brengen. Dat meldt Royal Reesink. Met de systemen is het mogelijk automatisch te maaien.

Er zijn twee type systemen beschikbaar. Het ‘Assisted Mowing System’ is een maaihulp. Dat systeem laat automatisch de maaiunits zakken en volgt de vooraf geprogrammeerde maailijnen. Het enige dat de bestuurder moet doen is omdraaien en de machine voor de maailijn rijden. Het zogeheten ‘Robotic Mowing System’ is een volautomatisch systeem waarmee de machine helemaal zelfstandig maait. Het volautomatische systeem maakt gebruik van 3D cameratechniek om obstakels te detecteren.

De drijvende kracht achter TurfTroniq wordt gevormd door Royal Reesink en Vincent Achten. Vincent Achten heeft 10 jaar ervaring met het robotiseren van maaimachines. Via Jean Heybroek, een van de bedrijven van Royal Reesink, worden de Toro maaiers gedistribueerd.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.