Turkse trekker met zes wielen

Het Turkse bedrijf Vimak, onderdeel van de Technische Universiteit van Yildiz (Istanboel), heeft een trekker met zes wielen ontwikkeld. De basis voor de zogeheten Makrobat is een trekker van Lovol.

De trekker is voorzien van twee extra hydraulisch aangedreven wielen. Die wielen kunnen scharnieren en onder de bestaande achteras door draaien. Met de Makrobat kun je onder andere eenvoudig over obstakels heen rijden, op steile hellingen rijden en scherp sturen. Daarmee is de trekker uitermate geschikt voor onder meer de bosbouw.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.