De Aquavince is afgeleid van de Latijnse woorden aqua (water) en vincet (overwinnen). De flitsend uitziende machine bestrijdt het onkruid met de KHT-techniek, kokend heetwater techniek. Naast de flitsende kleuren valt ook de compacte bouw van de machine op. De machine is namelijk maar 130 cm breed. Draaien kan kort, spoorvolgend, door de knikbesturing van de Bucher 2020 veegmachine.

De hydrostatische aandrijving is door een schone stage IV dieselmotor van 62 kW (84 pk). Maximale rijsnelheid is 40 km/h. Op de Bucher is een roestvast stalen bak gebouwd voor 2.000 liter water. Achterop zijn drie branders onder een kap gebouwd. Deze verwarmen het water tot het kookpunt.

Speciaal is dat de branders op 100 procent biologische brandstof kunnen branden. Ze lopen overigens ook goed op goedkopere rode diesel. Voorop zit een werktuig voor het toedienen van het kokend hete water. Hieronder zitten drie ronddraaiende stangen met op de uiteinden nozzles. Door het roteren wordt het hete water optimaal verdeeld over de plant met een groot contactmoment. Wanneer er continue op vol vermogen wordt gewerkt, moet je de watertank na 1,5 tot 2 uur weer bijvullen.

De Aquavince is voorlopig nog niet te koop, dit is wel de bedoeling. De huurprijs inclusief bediening en rode gasolie is 840 euro per dag, wil je hem laten draaien op biobrandstof dan is dit 960 euro, exclusief btw en aan- en afvoerkosten.

Gerelateerde artikelen