De X-Torq techniek past Husqvarna overigens al enkele jaren op machines toe. Naast deze schone tweetakt hebben de vier nieuwe motorzagen diverse gebruiksvriendelijke eigenschappen. Zo kun je het brandstof­niveau zien, zodat je weet wanneer er getankt moet worden. Door het Air Injection systeem blijft het luchtfilter langer schoon, waardoor de motor goed blijft lopen. Je hoeft dan minder vaak het luchtfilter schoon te maken. Het filter is overigens eenvoudig te bereiken zonder dat je hoeft te schroeven. De stopknop gaat automatisch weer in de aan-positie. Het starten gaat eenvoudig door een brandstofopvoerpomp. Hierdoor hoef je minder vaak aan het starterkoord te trekken. De 345 e is voorzien van een speciaal startsysteem waardoor veel minder kracht nodig is om de machine te starten. De 445 e en de 450 e hebben een kettingspansysteem waar geen sleutel meer aan te pas komt. De 450 e heeft een 50 cc motor van 2,4 kW (3,2 pk), weegt 5,1 kg en kost 495 euro exclusief btw. De 445 heeft een 45 cc motor van 2,1 kW (2,8 pk), weegt 4,9 kg en is er voor 419 euro exclusief btw.

Triobrake
De nieuwe kettingzagen zijn ook verkrijgbaar met Triobrake. Dit is een uniek kettingremsysteem dat op drie manieren is te activeren: met de linkerhand (de standaardkettingrem), automatisch bij een terugslag (kick-back) en met de rechterhand door middel van de extra kettingrembeugel bij de achterhandgreep. Dit geeft extra
veiligheid, omdat je met de rechterhand zonder de handgrepen los te laten de rem kunt activeren. De Triobrake is trouwens ook verkrijgbaar op de 345, 353 en 346XP.

Gerelateerde artikelen