Na de introductie van de GT-Serie als vervanger van de TG200 en de introductie van de GTS-serie die de TG Tech vervangt, brengt de Italiaanse fabrikant nu een compacter model op de markt: de Gianni Ferrari GTM frontmaaier van 80 cm breed.

  • 80 cm smalle frontmaaier
  • 280 liter opvangbak
  • hydrostaat, 11 km/h

Hoog en nat gras maaien en opvangen in de 280 liter opvangbak kan door de krachtige motor en het mes met overmaatse vleugel, weet de fabrikant. De vangbak moet je handmatig legen en is met gasveer ondersteund. In de machine ligt een tweecilinder of eencilinder B&S benzinemotor van 16 of 15,5 pk. De aandrijving is hydrostatisch en op twee wielen aangedreven. In de brandstoftank kan 19 liter. Hij rijdt maximaal 11 km/h.
Op het platform is veel ruimte voor benen en voeten. De zitting is te verstellen in lengterichting. Rijden gaat via een enkel pedaal voor het vooruit en achteruit, waardoor je snel van richting kunt veranderen. De kleinste GTM weegt 260 kg en is te koop vanaf 3.990 euro exclusief btw. De nieuwe frontmaaier is te zien op de Demo-Dagen Papendal.

Gerelateerde artikelen