De 8000 E-Cut hybride fairwaymaaier is door de drie wielen net zo wendbaar als een greenmaaier.

  • Maaibreedte 203 cm
  • Wendbaar door 1 achterwiel
  • Hybride aandrijving

Onder motorkap ligt een Yanmar diesel van 32 kW (43 pk). Hij heeft vijf nieuwe QA5 kooien van 46 cm. Hiermee komt de maaibreedte op 203 cm.
Minder lawaai
John Deere ontwikkelde de hybride aandrijftechniek in eerste instantie niet om de schadelijk uitstoot te verminderen of het voordeel dat deze machines minder lawaai maken. De techniek is vooral bedoeld om eventuele lekkages van het hydraulisch systeem te verminderen.
Hydraulisch
Een echte volledige hybride isde John Deere E-Cut maaier overigens niet. Zo worden de wielen en de hef nog steeds hydraulisch aangedreven, alleen de maaikooien worden door elektromotoren aangedreven. De hydraulische leidingen en pompen voor de maaiunit zijn dus verdwenen.
Brandstofmotor
De hybride maaiers hebben nog gewoon een brandstofmotor, maar deze drijft tevens een 48 volts dynamo aan. Deze zit aan de zijkant van de motor en levert stroom voor de elektromotoren op de kooien. De maai- en rijaandrijving zijn zo onafhankelijk ervan waardoor het motortoerental omlaag kan zonder het toerental van de kooien of de maaisnelheid te veranderen. Dit geeft een reductie van geluid en tot 30 procent brandstofbesparing weet de fabrikant.

Gerelateerde artikelen