AltFuel uit Amerika heeft een propaan opbouwkit voor een gazonmaaier. Hiermee is een benzinemaaier om te toveren naar een zuinigere machine.

  • 30 procent besparing
  • Voor viertakts tot 16 pk
  • Op 1 gasflesje 1,5 tot 2 uur maaien

De gasombouw moet tot zo’n 30 procent besparing aan brandstof opleveren volgens het bedrijf in Ohio. Het opbouwen is eenvoudig en kun je zelf doen. De benzineslang naar de carburateur moet je vervangen door het gasslangetje van de opbouwkit. De prijs van de kit is in Amerika zo’n 70 dollar, zo’n 50 euro. Naast een geldbesparing zou het ook de levensduur van de motor met 3-5 jaar verlengen door een schonere verbranding. De emissie daalt met 75 procent.
Campingflesje
Ook claimt AltFuel dat het vermogen van de kleine motoren met 3 tot 6 pk toeneemt. Maximummotor waarbij de ombouw kan is 16 pk. Bij een tweetaktmotor moet er wel olie in gasleiding geïnjecteerd worden voor smering van de motor. Met een standaard campinggastankje van bijna een halve liter, dat je op de duwboom monteert, kun je tussen de 1,5 en 2 uur maaien afhankelijk van de zwaarte van de motor. Meer informatie zie www.altfuel.webs.com

Gerelateerde artikelen