Door de driewielconstructie met grote metalen achterwielen en het verstelbare voorwiel is de MB 6 RV erg wendbaar. Je kunt er 360 graden mee draaien zonder dat de wielen blokkeren. Om langs hindernissen te maaien, kun je de duwboom zijwaarts en in de hoogte verstellen. Dit is ook handig op hellingen.
Bescherming
Op de duwboom zit alle bediening van sturen, maaihoogte instellen, wielaandrijving inschakelen en de motorwerking regelen. Via een hendel op de duwstang kun je de vario-aandrijving traploos regelen. Het stofscherm is een met vezel versterkt kunststof. Rubber lappen vangen stenen of stukken hout op die naar achteren geslingerd worden. Een stalen ring en een gesloten steun beschermen de motoras, die op kogellagers rust, voor dure reparaties.
Prijs
Hij heeft een 6,5 pk B&S. De maaibreedte is 53 cm en de maaihoogte kun je in vier stappen verstellen van 55 tot 150 mm. De behuizing is van staalplaat. Hij weegt 74 kg en kost 1.669 euro. Opties zijn een 4-wielset, profielbanden, schijfrem en Disk-Cut schijf met scharnierende messen.

Gerelateerde artikelen