De AT-3630LGE en AT-3623LGE accubosmaaiers hebben een koolborstelloze motor. Een indicator geeft de capaciteit van de accu aan. De professional kan het toerental van het snijgarnituur afstemmen op de toepassing. Wanneer het materiaal vastslaat in het mes of de draadknop, is het door het veranderen van de draairichting eenvoudig te verwijderen. Met volle accu kun je 27 minuten maaien. Opladen duurt 22 minuten. De bosmaaier weegt 6,8 kg en draait 7.000 toeren. Ten opzicht van de tweetaktmachines vergen de accumachines minder onderhoud en de aanschaf is binnen een halfjaar terugverdiend (480 draaiuren per seizoen) weet Makita.
Ook zijn er Dolmar accuheggenscharen. Deze hebben een regelbaar toerental en een achterhandgreep met vijf verschillende standen voor een grotere reikwijdte. De ergonomische houding van de handgreep vermindert de belasting voor de polsen. Verder is er nog een handbladblazer met dezelfde lithium accu.
Dolmar levert de tuinmachines compleet met twee accu’s en een snellader of als Basicmodel zonder accu’s en lader. De accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar en kunnen ook gebruikt worden op de 36 volt accumachines van Makita.