Van 23 tot 27 september nemen de beste bosarbeiders ter wereld het in Zagreb (Kroatië) tegen elkaar op om de titel van wereldkampioen te veroveren. Het Nederlands team is bekend en bestaat uit vier leden.

Tijdens de World Logging Championships wordt onder zo’n 30 landen gestreden voor de titels op zes onderdelen en natuurlijk voor de overall WK-titel. Zo moeten de deelnemers zo snel mogelijk een ketting van de motorzaag vervangen, onder speciale omstandigheden schijven van stammen afzagen, zo snel mogelijk de takken van een boom afsnoeien en een boom omzagen. Als teamonderdeel is er nog een snelheidsbaan. De vier teamleden die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn Arian Essenstam, Hubert Peters, Martijn Meijer en junior Hilco Kragt. De uitzending van het Nederlandse team wordt verzorgd door de Stichting Nederlandse Bosarbeidwedstrijden met behulp van Husqvarna, Aspen en Staatbosbeheer.

Website
Nieuw is een centraal platform met alle informatie over deze wedstrijd: www.wlc-wiki.com Het centraal platform is een initiatief van Stihl. “We wilden de bosarbeidersgemeenschap een hart onder de riem steken en alle professionals en fans een centraal platform aanbieden.” Zo motiveert Lars Klein het idee van Stihl. Hier vinden professionals en fans onder meer spelregels, belangrijke data, achtergrondinformatie en filmpjes.